سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع چیست؟

سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع به معنی انتخاب دستگاه های سرمایشی و گرمایشی با ظرفیت مناسب و نه کمتر و نه بیشتر از حد مورد نیاز می باشد.
اگر ظرفیت کمتر از حد انتخاب شود، سیستم قادر به گرم کردن یا خنک کردن به طور موثر نخواهد بود. یک سیستم کوچک مجبور خواهد شد به طور مداوم کار کند و از میزان زیادی انرژی استفاده کند و ممکن است هرگز به دمای محیط دلخواه شما نرسد.

 

تهویه مطبوع

مشکلات ظرفیت بیشتر از حد:

مشکلات ظرفیت بیشتر از حد که در اصطلاح به آن Over Size گفته می شود نیز در ادامه آورده شده است:
یک سیستم بزرگ خیلی سریع ساختمان را گرم یا سرد می کند. در واقع وقتی سیستم این کار را انجام می دهد، قبل از اینکه ساختمان خانه شما گرم شود یا خنک شود خاموش می شود.

در نتیجه، شرایط فضا خیلی سریع تغییر می کند و سیستم شما را مجبور می کند تا مرتباً روشن و خاموش شود که ساختمان را در دمای مناسب نگه دارد. این روند بسیار ناکارآمد است علاوه بر اتلاف انرژی، سر و صدای سیستمی که به طور مداوم روشن و خاموش میشود می تواند بسیار آزار دهنده باشد.
بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع (HVAC) که در ساختمان های صنعتی نصب شده اند، از ظرفیت بیشتری نسبت به میزان مورد نیاز برخوردار هستند. چنین سیستم های تهویه مطبوع Oversized می تواند اثرات منفی اقتصادی داشته باشد.

 

دلایل پرهیز از خرید دستگاه های با ظرفیت بیشتر:

  • Short-Cycling (سیکل کوتاه):

انتخاب و طراحی صحیح دستگاه به ویژه در آب و هوای مرطوب بسیار مهم است، جایی که Short-Cycling (چرخه و سیکل کوتاه) تجهیزات تهویه هوا می تواند به کنترل ضعیف رطوبت منجر شود.

یک چرخه طولانی باعث کاهش رطوبت می شود، بنابراین افراد می توانند از آنجا که رطوبت پایین است (در حالت ایده آل در محدوده 45-55٪)، دمای هوا را بالاتر نگه دارند.

اگر یک سیستم بزرگ باشد، چون به مدت زمان کافی کار نمی کند (سیکل های کوتاه و روشن و خاموش شدن های زیاد)، نمی تواند رطوبت هوا را به اندازه کافی بگیرد و در نتیجه افراد برای جبران احساس “گرفتگی و خفگی”، درجه حرارت موردنیاز را پایین تر می آورند، که باعث مصرف بیشتر تجهیزات می شود.

 

دستگاه های تهویه مطبوع

می توان گفت یک کمپرسور که دائما در زمان اوج گرما خاموش و روشن می شود، نشان می دهد که دستگاه نامناسب و بزرگی انتخاب شده است و یک کمپرسور که به طور مداوم کار می کند، انتخاب دستگاه  با اندازه مناسب را نشان می دهد.

روشن و خاموش شدن زیاد سیستم باعث تسریع فرسودگی تجهیزات می شود که می تواند منجر به خرابی زودرس شود.

راندمان کلی سیستم تهویه هوا با روشن و خاموش شدن بیش از حد کاهش می یابد یکی دیگر از پیامدهای چرخه کوتاه این است که اگر یک سیستم فقط 10 دقیقه کار کند و بعد از آن خاموش شود، هرگز به راندمان نامی خود نمی رسد.

سیستم های مدرن باید حداقل 15 دقیقه (گاهی اوقات طولانی تر) را اجرا کنند تا در واقع به بالاترین راندمان خود برسند. بنابراین، برای به حداکثر رساندن صرفه جویی در سیستم، شما به چرخه های طولانی نیاز دارید زیرا این زمانی است که سیستم در بهترین حالت کار می کند.

 

  • افزایش مصرف انرژی:

تجهیزات HVAC  با اندازه بزرگ برای کارکردن به انرژی بیشتری نیاز دارند. تحقیقات نشان داده است که برای سیستم هایی که 50% بزرگتر از میزان مور نیاز بوده اند، میزان مصرف برق سالانه 9 درصد افزایش داشته است.

 

  • Air Leakage:

سیستم های بزرگتر، از قدرت موتور بیشتری برای فن دمنده استفاده می کنند و اغلب به دلیل ایجاد فشار بالاتر در کانال، Air Leakage بیشتری را در کانال نشان می دهند.

 

  • قیمت اولیه بالاتر:

یک سیستم تهویه مطبوع Oversize مصرف کننده را مجبور می کند ضمن تأمین سطح راحتی کمتر و اتلاف انرژی بیشتر، هزینه بیشتری را برای تجهیزات و تعمیر و نگهداری آن ها بپردازد.

 

طراحی سیستم تهویه مطبوع

نتیجه گیری:

بنابراین مشخص می گردد که طراحی درست و سایزینگ صحیح تجهیزات گرمایشی و سرمایشی برای دستیابی به شرایط مناسب داخلی – دما و رطوبت – و صرفه جویی در هزینه های خرید اولیه و هزینه های نگهداری مهم است.
اندازه سیستم های خنک کننده برای دستیابی به راندمان و راحتی بهینه اهمیت بسزایی دارد.

هنگامی که تجهیزات کوچک هستند، میزان مصرف انرژی افزایش یافته و راحتی و آسایش کاهش می یابد. هنگامی که تجهیزات بزرگ هستند، هزینه های اولیه (خرید) بالاتر رفته، کارآیی کاهش یافته، هزینه های مصرف انرژی افزایش می یابد و آسایش به خطر می افتد.
برای جلوگیری از زیان های مالی و مشکلات، بازدید، محاسبات، طراحی و سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع را به مهندسان متخصص و باتجربه در این زمینه بسپارید.

برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در هیوا صنعت در تماس باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید